Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

​"Sinulla on tutkimatta enää viimeinen pesä, sillä päällikön pesässä et saa ässä. Tiedät jo, että pesä kuuluu sotureille. Astut varovasti sisään. Pesä on iso, luultavasti leirin suurin. Makuuaaluset ovat siistissä järjestyksessä. Nyt, aurinkohuipun aikaan pesä on autio, sillä soturit ovat kaikki metsästämässä, partioimassa tai aukiolla."

​Toivottavasti inspiraatiosi ei kadonnut aikaisempien höpötysten aikana, sillä olet vihdoin saapunut vieraskirjaan, jossa tapahtuu itse tarinoiminen. Ennen kuin aloitat, kerrataan vielä muutamia asioita.

 • Tarinan alkuun kirjoita kissasi nimi ja klaani. Esim. Tammitähti, Tammiklaani.
 • ​Puheenvuorot kirjoitetaan lainausmerkeihin. Jos puheenvuoro loppuu huutomerkkiin tai kysymysmerkkiin, lainausmerkkien jälkeinen sana alkaa pienellä alkukirjaimella, ellei se ole erisnimi. Jos puheenvuoro loppuisi pisteeseen, laita lainausmerkkien jälkeen pilkku ja jatka pienellä alkukirjaimella.

​Esim. "Hei, mitä kuuluu?" kuului ääni Tammitähden takaa.

​          "Ihan hyvää!" Tammitähti huikkasi takaisin.

​          "Voisin mennä partioon", naukaisi Tammitähti.

 • ​Ajatukset olisi hyvä yrittää sujuttaa tekstiin, mutta jos se ei onnitu, käytä *-merkkiä.

Esim: Voisin mennä partioon, Tammitähti pohti.​ Tai:

​          *Voisin mennä partioon*, Tammitähti pohti.

 • ​Kirjoita tarinat mieluiten hän-muodossa, mutta jos se tuntuu haastavalta, voit tarinoida myös minä-muodossa.
 • ​Kirjoita vähintään 15 rivin tarinoita.
 • ​Muista oikeinkirjoitus! Kannattaa kiinnittää huomiota yhdyssanoihin ja kirjoitusvirheisiin. Jos haluat vähemmän kirjoitusvirheitä (ja enemmän kp:ta ;D) kannattaa oikolukea tarina ennen sen lähettämistä.
 • Saat kirjoittaa enintään kolme tarinaa, ennen kuin ylläpito on arvioinut aiemmat tarinasi.
 • Yhdestä tarinasta voi saada enintään 60 kp.
 • ​Älä autohittaa liian "vakavasti" (älä siis laita toisen liittyneen hahmoa rakastumaan, haavoittumaan tai kuolemaan) ainakaan ilman lupaa. NPC-hahmoja voit haavoittaa, mutta rakastumiseen ja kuolemiseen tarvitaan silti ylläpidon lupa.
 • ​Muista, että kissasi ei voi olla koko ajan vaarassa!

 

 • Vuodenaika on sama, kuin IRL eli tällä hetkellä varhainen hiirenkorva.
Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Ezmu

06.08.2018 12:59
Hiutaletassu, Hämäräklaani

Heräsin oppilaiden pesästä. En nähnyt Pitkätassua enkä Pihkatassua missään, joten epäilin heidän olevan aamupartiossa. Astuin ulos pesäsästä etsimään Tulikarvaa. Näinkin hänet vaihtamassa kieliä Komeettayön kanssa.
”Hei, Tulikarva! Mitä teemme tänään?” yritin saada mestarini huomion huutamalla. Kesti kuitenkin hetken, ennen kuin naaras nosti päänsä minua kohti.
”Öö... saalistetaan”, Tulikarva sanoi. Nyökkäsin hänelle.
”Selvä. Koska lähdemme?” kysäisin.
”Kun aamupartio palaa, sillä otamme Pitkätassunkin mukaan”, Tulikarva naukaisi. Nyökkäsin taas ja lähdin astelemaan kohti oppilaiden pesää.
”Ai niin, tuleeko Iltatuike mukaan?” kysäisin vielä.
”Kyllä. Arvioimme taitojanne”, Tulikarva vastasi.
”Selvä”, vastasin ja astuin kokonaan sisään oppilaiden pesään. Näin siellä ainoastaan Virtatassun.
”Hei”, kolli sanoi, ”miksi tulit jo takaisin? Onko jo ilta?”
”Ei ole. Minulla on vain hetki vapaata”, sanoin kollille.
”Selvä”, kolli sanoi, kun lähti aukiolle.
”Hei hei!” huusin hänen peräänsä.

//Lyhyt ja tönkkö mut joo...

Nimi: Orion

20.03.2018 15:03
Tillipentu, Kuohuklaani

Kun olin innoissani kysynyt sisaruksiltani, pääsisinkö mukaan, he katsoivat toisiaan mietteliäänä. Lopulta Ahvenpentu huokaisi ja vastasi: "Olkoon menneeksi, tule vain." Hypin iloisena heidän vierelleen, mutta Valopentu sihahti minulle ja tajusin olla huomaamaton.
"No, mitä me aiomme tehdä?" kysyin uteliaana samalla, kun hiippailin kolmen muun pennun kanssa kohti aukkoa, joka oli tiemme tulevaan elämäämme.
"Tutkimme vain vähän paikkoja ja tutustumme kunnon elämään", Pilkepentu vastasi, ja olin kuulevinani innon värittävän hänenkin ääntään. Sujahdimme nopeasti ulos aukosta, ja uskalsimme hengittää kunnolla vasta ulkopuolella. Vedin keuhkoni täyteen raitista ilmaa, joka maistui ja tuoksui aivan erilaiselta kuin leirin ilma; paljon vapaammalta ja viileämmältä. Tähän verrattuna leirin ilma oli tunkkaista ja ahdistavaa.
"No, miltä tuntuu olla ulkopuolella?" Valopentu kysyi ihailua äänessään, kun hän katseli ympäristöämme.
"Erilaiselta", minä vastasin totuudenmukaisesti.
"Mahtavalta", Pilkepentu naukaisi katsellen silmät säihkyen puroa, joka kulki aivan vieressämme.
"Ihanalta", Ahvenpentu puolestaan iloitsi tutkien tarkasti vierellämme virtaavaa puroa, joka kulki leirin kaislaseinämien ympäri.
"No, jatketaan matkaa", Valopentu hihkaisi ja lähti tassuttamaan eteenpäin kostealla ruohikolla. Seurasimme kaikki häntä haltioituneina ympärillemme katsellen. En voinut irrottaa katsettani kauniisti pulppuavista puroista, jotka risteilivät keskenään ja muodostivat kauniin verkoston. Olin todella keskittynyt veden kevyeeseen kuohuntaan, enkä kuullut takaani kuuluvia ääniä. Kiinnitin kissoihin huomiota vasta, kun jonkun hampaat tarttuivat kiinni niskastani. Pyristelin vastaan, mutta ote oli tiukka, joten en päässyt irti.
"Mitäs te pennut täällä teette?" kuulin etäisesti tutun äänen, joka oli hieman epäselvä, sillä kissalla oli suu täynnä karvaa.
"Tutkitaan! Päästä irti!" nau'uin jämäkästi, mutta kolli vain kehräsi huvittuneena ja lähti kantamaan minua takaisin leirin suuntaan. Huomasin edelläni kulkevat kolme muuta kissaa, joiden otteissa olivat rimpuilevat sisarukseni. Kissat olivat Sulavirta, Paatsamasulka ja Valkoturkki, jotka olivat ilmeisesti olleet lähdössä partioon. Yritin tunnistaa mielessäni äänen, joka minulle oli aiemmin puhunut, mutta en ollut kuullut sitä tarpeeksi usein muistaakseni sen.
Kun olimme leirissä ikuisuudelta tuntuneen ajan jälkeen, kolli vihdoinkin laski minut maahan. Kiepsahdin ympäri ja tunnistin välittömästi minua kantaneen kissan, joka oli käynyt muutamaan otteeseen pentutarhassa vilkaisemassa Pajukaikua.
"Märkäturkki!" hihkaisin iloisena, kun sain vihdoinkin tietää vapaudenriistäjäni. Märkäturkki vain virnisti minulle ja suuntasi takaisin ulos leiristä. Katsoin kolmea muuta pentua, jotka olivat jo suuntaamassa pettyneinä takaisin pentutarhaan. Kirin heidän vauhtiinsa ja kuljin heidän kanssaan takaisin pehkuihin.

// Tämmönen lyhyt tarina tänään. Tämä tosiaan on jatkoa sille mallitarinalleni.

Vastaus:

Sopivan pituinen tarina, josta en huomannut, kuin yhden virheen ja siitäkään en ole varma. Voiko sanoa kevyeeseen? Itse olisin ainakin käyttänyt sanaa keveään. Tykkään siitä, kuinka kauniiksi ja ihaniksi Tillipentu kokee purot ja korostit tarinassa Kuohuklaanin reviirin vettä :3
Tästä tarinasta saat 14 kp!

~ Tähtitaivas

©2019 Kirkkaus - suntuubi.com